Frågor och svar

Vad är en sfärisk 3d panorama?
Det är en bildserie som gör det möjligt att virtuellt och i 3D titta i ett fotograferat rum i alla riktningar – inte bara åt sidorna men även upp i taket och ner i golvet. Sfäriska panoramabilder lämpar sig väl för att ge potentiella bostadsköpare ett första intryck av ett objekt, eller visa upp rum i konferensanläggningar och hotell.

Vad är en 3d virtual tour?
Virtual tour är en sammankoppling av flera 360° panoramabilder som möjliggör virtuella förflyttningar från ett rum till ett annat. Vi erbjuder även utökad interaktivitet i panoraman enl. överenskommelse och till en extra kostnad, innebärande att betraktaren kan klicka på olika objekt i fotot (t.ex. en tavla), s.k. “click events”, och därmed kan få mer information om objektet, genom mer text, ytterligare bilder på objektet eller uppspelade ljud- och videofiler.

Hur lång tid tar fotograferingen?
Det beror på förutsättningarna, men ett rum tar ungefär 30 minuter inklusive uppsättning av fotograferingsutrustning. När väl utrustningen satts upp tar fotograferingen normalt sett inte mer än 20 minuter per rum.

Vad ingår i priset för en 3d panorama?
I priset ingår uppsättning av utrustning, fotografering och efterföljande bildbehandling. Ytterligare tjänster såsom specialbildbehandling (t.ex. virtual tours) erbjuds till en extra kostnad.

Betalningsmetod?
Fakturering med 30 dagars betalningsvillkor

Har ni F-skattesedel?
Ja, så klart! Mer information om ”CLOUDORAMA” hittar ni här:
http://www.allabolag.se/770706QJLI/verksamhet

Leveranstid?
Man kan räkna med 1-4 veckors leveranstid beroende på arbetets omfattning, dvs antal rum, bildernas karaktär (t.ex. om det är många mönster och räta linjer i panoramat som skall passas manuellt), och om extra tjänster (såsom virtuella turer, webbpublicering, m.m.) har beställts.

Hur levereras produkten?
Produkten levereras i form av digitala panoramabilder i JPG och SWF-filformat, samt HTML5 kod för digital publicering på webben eller exekvering offline i rekommenderad kostnadsfri programvara från tredje part. Levererad produkt (SWF-filer och kod) bör köras i rekommenderad programvara för bästa användarupplevelse. Produkten levereras på något av följande medier: DVD-skiva; USB-minne; Flash-minne; eller som komprimerad fil överförd via dropbox till mottagaren av produkten.

Vilka användningsalternativ finns för levererad produkt?
Produktleveransen medger följande användningsalternativ:
– En SWF-fil och tillhörande kod för att visa produkten på en dator via kompatibel kostnadsfri programvara från tredje part, såsom Adobe Flash Player, Media Player Classic Home Cinema, o.dyl. Observera att programvara från tredje part ej ingår i levererad produkt.
– En SWF-fil, XML, HTML5 kod och foton för publicering på en webbsida i Flash och HTML5 format.

Vilka alternativ finns för publicering 360° panoramabilder och virtual tour på webben?
Vi erbjuder teknisk hjälp att publicera den färdiga produkten på:

Produktmottagarens redan befintliga webbsida givet nödvändiga åtkomstdata (sFTP eller FTP tillgång till servern) för att lägga in panoramabilderna genom JavaScript, HTML5 (iframe), eller lämplig plug-in för er CMS.

CLOUDORAMA’s egen webbserver med följande alternativ:
1. Enbart lagring av bildprodukt på servern med möjlighet för streaming av 360° panoraman till produktmottagarens egna webbsida: 10 kr per månaden (exkl. moms)
2. Hosting av bildprodukt med medföljande webbsida: från 40 kronor (exkl. moms) per månaden beroende på minnesåtgång och tilläggstjänster.

KONTAKTINFORMATION